Thursday, November 19, 2009

Karangan Untuk Atuk

Perghh! Dah lama juga gua tak update. Sorry geng.

Pertama, gua malas.

Kedua, jari tangan gua dah alergic sama papan keyboard jenama Dell. Doktor Normah dari Hospital Umum Kuching kasi nasihat sama gua yang keyboard MacBook sahaja yang tak kasi alergic! Gua dah mula pening kepala macam mana nak rompak satu kedai runcit orang Iban kat Kampung Matang? Dah lama gua usha. Tapi bikin risau juga ada tombak dan sumpit hias kat dinding belakang kaunter. Itu pasal gua langsung tak jeling anak gadis dia walaupun gua perasan dia pandang gua semacam. Gila!

Ketiga, hati gua dah lebih kepada mencari bahan ilmiah bila saja layari internet. Bahan-bahan lain gua tolak tepi dulu. Facebook dan Twitter contohnya. Friendster InsyaAllah tiga bulan sekali gua buka. Ebay rajin juga gua masuk tapi satu haram gua tak beli. Lukisan Andy Warhol dan Basquait harganya semua macam setan. Jersi Jason Kidd harga okay tapi harga shipping macam 'shitting'. Jersey Shukor Adan pun baru shipping RM1. Ape kes nak kapitalis? Arghh cilaka!

Kan gua dah melalut tak tentu pasal. Gua nak suruh lu orang baca karangan-karangan di bawah. Lucu gila. Tambah-tambah baca dengan loghat sabahan. Serius woi! Gua dah terkencing semalam masa ketawa. Hahaha. Layan...



Sapa kata jadi pengajar takde sumber hiburan?

2 comments:

  1. good post,
    i also trying to put some old and child photographs when celebrity were kids, so if you have any photo or any stuff which is not listed in our site pl. contact me.And if you have any suggestion or comment pl. tell i appreciate it,
    thanks.


    wcwk Team
    http://wcwk.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. kasi scan la jak.sedap sket baca

    ReplyDelete